Team in de kijker

Team HR aan het woord

Wie aan de slag gaat bij het lokaal bestuur MaasMechelen, komt natuurlijk in contact met de HR-dienst. Dit veertienkoppig team bestaat uit drie grote takken: Werving en Selectie, Loonadministratie en Loopbaan. Ebru, Ramona en Sander vertellen met plezier over hun eigen ervaringen als medewerker van het lokaal bestuur MaasMechelen.

Bekend gezicht

Ebru (29) is bijna twee jaar aan de slag bij het lokaal bestuur MaasMechelen op de dienst Werving en Selectie. Een thuismatch, want ze woont letterlijk om de hoek. Voor haar was dit ook meteen de eerste ‘echte’ bureaujob.


Bekend gezicht


“Wanneer er nood is aan nieuwe medewerkers, zetten wij de selectieprocedures voor de dienst in kwestie in gang, zoals de selectieproeven, de gesprekken, de bijhorende administratie en de onthaalgesprekken. Kortom: het verhaal van elke medewerker start bij ons. Natuurlijk is het dan belangrijk om een goede eerste indruk te maken.


Het gebeurt wel vaker dat mensen me op straat spontaan aanspreken omdat ze me herkennen van bij de selectieprocedures.”

Sociaal beestje.

“Ik ben van nature uit heel sociaal aangelegd en voel me hier helemaal thuis. Ik hou ervan om anderen te helpen en sta in contact met zowel mensen van buiten het lokaal bestuur als collega’s.

Om de juiste profielen te vinden moet ik natuurlijk ook perfect op de hoogte zijn van het reilen en zeilen binnen alle diensten. Dat maakt de job enorm boeiend.


Ook met de collega’s heb ik zo’n fijne klik dat ik ze echt zie als een deel van mijn leven. Nee, ik hou werk en privé zeker niet strikt gescheiden!” (lacht)


MaasMagisch?

“Hoewel ik zelf niet afkomstig ben van MaasMechelen, voel ik me hier na 6,5 jaar helemaal thuis. Het multiculturele aspect is zeker een meerwaarde. Hier wordt niemand anders bekeken.


Er zit vaart in de gemeente! Hier wordt hard gewerkt om vooruit te komen en dat zie én voel je overal. Het geeft heel veel voldoening om daaraan bij te dragen!”


Mooiste moment!

“Ik ben vanaf mijn allereerste dag goed onthaald en kreeg alle tijd en ruimte om me te ontplooien. Ik ben gestart met een contract van bepaalde duur. Een selectieprocedure bepaalde vervolgens of dat contract werd omgezet naar een vast contract.


Normaal ben ik als rekruteerder als eerste op de hoogte van de resultaten van de selectieprocedures maar deze keer werd alle informatie zorgvuldig voor mij achtergehouden. De ontlading was dan ook groot toen de collega’s mijn bureau hadden versierd, en me allemaal kwamen feliciteren. Toen heb ik toch een traantje weggepinkt.”


“Werk en privé strikt gescheiden houden? Daarvoor zie ik mijn collega’s te graag!”

“Het is heel fijn als je leidinggevende je het vertrouwen geeft om op eigen houtje dingen te ondernemen en uit te zoeken."

- Ramona Cielen , deskundige Loonadministratie

Gouden combinatie

Ramona (41) is 5 jaar in dienst. Ze groeide onlangs door van medewerker naar deskundige Loonadministratie, al dekt die term naar eigen zeggen niet helemaal de lading!


“Eigenlijk gaat onze job veel verder dan enkel ‘loonadministratie’. We verzorgen het sociaal-juridische luik en alles wat met het financiële gedeelte te maken heeft zoals personeelsbudgetten en subsidiëringen maar we gaan ook na hoe we bepaalde zaken kunnen optimaliseren zoals de tijdsregistratie.


En, niet te vergeten: het menselijke aspect!

Als er dagelijkse problemen op de werkvloer niet onderling opgelost raken helpen we mee zoeken naar een oplossing. De combinatie van het administratieve met het menselijke vind ik het leukste aan de job. Je kunt echt iets betekenen voor iemand.”

Opendeur

“Toen ik hier vijf jaar geleden begon, had ik het gevoel dat het onthaal heel goed voorbereid was. Mijn ervaren collega nam alle tijd om me te begeleiden en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik heb snel mijn draai gevonden, en kijk met heel veel warmte terug op die beginperiode.


Eigenlijk ligt de drempel om elkaar aan te spreken hier heel laag. De deur staat altijd open bij iedereen. Ook bij de directie. Hier heerst absoluut geen stugge, hiërarchische mentaliteit, integendeel!


MaasMagisch?

“MaasMechelen is bijzonder. De sluiting van de mijn heeft heel wat consequenties gehad, zoals kansarmoede, maar er wordt heel veel gedaan om die te bestrijden. De gemeente is zich sterk aan het ontwikkelen.


Wat ik ook vaak hoor, is dat MaasMechelen een heel gemoedelijke plek is. Hier begroeten mensen elkaar nog spontaan op straat en dat uit zich ook op de werkvloer. De omgang is heel warm! Ik woon zelf in de buurt, en vind het altijd fijn om collega’s tegen te komen op straat.”


“Je krijgt hier de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Het is heel fijn als je leidinggevende je het vertrouwen geeft om op eigen houtje dingen te ondernemen en uit te zoeken. Er wordt zeker rekening gehouden met je talenten en interesses. Ik merk dat ik veel meer zelfvertrouwen heb gekregen door hier te werken. En dat beperkt zich niet alleen tot de werkvloer!”


“Hier werken gaf een boost aan mijn zelfvertrouwen.”

Geluk bij een ongeluk

Sander (30) is sinds 1.5 jaar in dienst als medewerker Loonadministratie. Zijn verhaal is best bijzonder omdat het bewijst dat hokjes-denken absoluut niet aan de orde is bij het lokaal bestuur MaasMechelen.

 

“Ik werkte in een andere gemeente binnen een heel andere sector, namelijk Bouwvergunningen. Eigenlijk ben ik hier terechtgekomen nadat ik gesolliciteerd had voor een andere functie. Die is het uiteindelijk niet geworden, maar ik geraakte zo wel op de hoogte van andere openstaande functies en rolde op die manier in mijn huidige functie. Ik moet dus toch een goeie indruk gemaakt hebben. (lacht)

 

Via interne opleidingen werd ik helemaal klaargestoomd voor deze rol en inmiddels sleepte ik mijn contract van onbepaalde duur in de wacht!”

Top teamsfeer

“Het onthaal was warm toen ik hier begon. Telkens wanneer er een nieuwe collega in dienst treedt, wordt het kantoor versierd. Dat op zich spreekt al boekdelen, denk ik. Iedereen kwam even goeiedag zeggen, ik kreeg een rondleiding en alles werd rustig uitgelegd. Ik voelde helemaal geen stress.


Ik kreeg alle tijd om mezelf te ontwikkelen op mijn eigen tempo. Ik kom hier echt vanaf dag één graag werken. De teamsfeer is echt top. We zijn een vrij jong team, maar allemaal volwassen mensen. Als er iets scheelt, dan wordt dat in alle openheid besproken. Da’s echt niet zo evident.”


MaasMagisch?

“MaasMechelen is een heel dynamische en moderne gemeente die zich sterk op de kaart heeft gezet! Er valt hier superveel te beleven. Er is ook ingezet op de branding, tot zelfs tv-campagnes toe. Er zit vaart in de gemeente, en daarin worden we als personeelsleden meegenomen.”


Sluiten