Team in de kijker

Team Facility

Een kapotte lamp in het gemeentehuis? Een friteuse in de kinderopvang die het niet meer doet? De medewerkers van het lokaal bestuur MaasMechelen weten dat ze altijd op hun elektriciens kunnen rekenen. Alessandro en Mehdi vertellen wat die job nu juist zo boeiend maakt.

Geen routine

Voor Alessandro (60) nadert het einde van zijn vijfentwintigjarige (!) carrière bij het lokaal bestuur met rasse schreden. Toch gaat hij nog elke dag met evenveel plezier aan de slag. 


Geen routine

“Voor ik begon bij het lokaal bestuur MaasMechelen, was ik hersteller van boormachines en allerhande werktuigen. Nu kom ik als elektricien op heel wat buitendiensten, denk maar aan de bibliotheek, scholen en sportzalen, de wijkcentra en het cultuurcentrum...


Vaak voeren we kleine herstellingen uit, zoals een stopcontact plaatsen, lampen vervangen, enzovoort. Hierdoor sluipt er nooit routine in het werk, want je weet niet wat de dag brengt. En, ook leuk: de mensen zien ons altijd graag komen, want helpen hen uit de nood.” (lacht)

 

Veel voordelen

“Ik heb hier altijd met plezier gewerkt. Ik ben afkomstig uit de buurt, dus dat speelde in het begin zeker mee. We worden ook goed verloond, mét extra’s zoals maaltijdcheques en een fietsvergoeding.


Ook het sociale contact is voor mij een grote plus! Ik ken heel wat collega’s op de buitendiensten, en hier bij de technische dienst werken we in totaal met een vijftigtal arbeiders. Ook onder andere de ververs, mecaniciens, klinkermannen en chauffeurs lopen hier rond. De sfeer onderling is heel goed.”

 

MaasMagisch?

“Ik ben eigenlijk afkomstig uit Genk, maar woon intussen al bijna dertig jaar in Maasmechelen. Ik ben niet meer van plan om ooit nog weg te gaan! Ik voel me hier prima! MaasMechelen is kleinschaliger en gemoedelijker.”

 

Bijzonderste project

“Tot hiertoe vind ik het leukste project de installatie van de telefooncentrale op het gemeentehuis. Daarvoor werkten we samen met een externe firma, en ik volgde alles op. Dat is intussen al een dikke tien jaar geleden maar het is me toch bijgebleven omdat ik er zoveel voldoening uit haalde!”

“Er sluipt nooit routine in het werk want je weet niet wat de dag brengt. Dat maakt het zo leuk!”

- Alessandro , specialist team Facility

Vliegende start

Mehdi (31) is de benjamin van het team. Hij startte een jaar geleden bij het lokaal bestuur MaasMechelen en heeft daar naar eigen zeggen nog geen seconde spijt van gehad. 


Vliegende start

“Ikzelf ben afkomstig van Dilsen-Stokkem. Vroeger werkte ik altijd verder weg maar na de geboorte van ons kindje besloot ik om een job dichter bij huis te zoeken. Ik voelde me hier meteen thuis. Alles was ter beschikking: het materiaal, de kleding,... Ik kon moeiteloos aan de slag.


En het leuke nu is dat ik de buurt natuurlijk op m’n duimpje ken. We komen op zoveel verschillende plaatsen en dat houdt de dag heel boeiend en afwisselend!”

Mehdi

Flexibiliteit

“Voor een lokaal bestuur werken biedt wel wat voordelen. Zo is je verlofregeling heel gunstig. Dat vind je nergens anders!


Ook is er veel flexibiliteit: als je last-minute nood hebt aan een halve dag verlof om iets te regelen thuis is dat absoluut bespreekbaar. En de toffe collega’s maken natuurlijk het verschil. Het klikte direct tussen ons. Dat is niet evident, dus daar ben ik wel blij om. Betere collega’s kan ik niet hebben! Helaas gaat Alessandro binnen anderhalf jaar met pensioen. Maar hij gaat niet stoppen, denk ik. Thuis is toch maar saai!” (lacht)

 

MaasMagisch?

“De natuur van MaasMechelen is prachtig. Ik ben altijd blij als ik aan de kanten van Terhills moet werken, waar de bergen liggen. Da’s zo’n mooie omgeving! En het multiculturele aspect is ook heel aangenaam. Iedereen praat met elkaar, en zo hoort het ook.”

 

Boeiendste project

“Het lokaal bestuur beheert een site voor foorkramers met een dertigtal berg- en wasplaatsen. Daar moet de stroom nu volledig vernieuwd worden en is wel een vrij groot project. Ik kijk er dus naar uit!”

Sluiten